Oldenhave ontspringt voorlopig de dans

Oldenhave

Zutphen – De economische crisis slaat de laatste tijd behoorlijk toe. Veel bedrijven in de regio hebben grote moeite om het hoofd boven water te houden en krimpen vaak noodgedwongen het personeelsbestand in. De malaise neemt toe, maar soms zijn er ook nog kleine lichtpuntjes te vinden. De Oldenhave Installatiegroep is zo’n lichtpuntje, een bedrijf dat het ondanks de moeilijke tijden nog steeds aardig doet. Directeur Hans Wubben is er trots op dat hij de ongeveer honderd man personeel tot nu toe nog aan het werk heeft kunnen houden.

Wubben: “De kracht van Oldenhave is dat het zo’n allround installatiebedrijf is”. Het personeel van Oldenhave installeert dan ook zo’n beetje alles wat er te installeren valt: verwarming, koeling, gas, water en elektra, maar ook dakbedekking en zinkwerk, beveiligingsinstallaties en telecom- en computernetwerken worden geleverd en gemonteerd. Vanuit Zutphen, maar ook vanuit Ulft en de hoofdvestiging van het bedrijf in Borculo. Wubben: “Behalve installatiewerk doen we ook aan het ontwerpen en beheren van installaties, zowel voor particulieren als voor bedrijven en overheidsinstellingen. In Zutphen doen we bijvoorbeeld veel oudere panden in de binnenstad, laatst nog bij Weevers aan de Nieuwstad. Het werk dat we doen is heel gevarieerd: we werken aan projecten waar een miljoen euro mee gemoeid is, maar hebben ook onderhoudscontracten bij particulieren voor negentig euro per jaar.”

De geschiedenis van de Oldenhave Installatiegroep begon in 1984 in Wichmond. Hans Wubben is ondertussen vergroeid met het bedrijf, want hij kwam er twee jaar na de oprichting al binnen als commercieel medewerker en werkte zich in de loop der jaren op tot directeur. Wubben: “We begonnen ooit in Wichmond met veel klantenwerk bij boeren en deden het mechanisch onderhoud bij Aviko in Steenderen. Later hebben we ook nog een winkel gehad in bruin- en witgoed in de Laarstraat, maar daar zijn we vrij snel weer mee opgehouden.” Ondertussen kwamen er ook vestigingen in Borculo en Ulft bij en volgde er een verhuizing naar de huidige locatie van het bedrijf aan de Kleine Belt op bedrijventerrein de Mars. “Maar we hebben onze Wichmondse afkomst nooit verloochend. We zijn een bedrijf met een platte organisatie waarin mensen makkelijk benaderbaar zijn.”

Wubben: “Het bedrijf bestaat nu eigenlijk uit vier verschillende onderdelen: installatietechniek, beheer, service en onderhoud voor particulieren en speciale projecten.” Aan dat laatste bedrijfsonderdeel wordt door Oldenhave vaak weinig ruchtbaarheid gegeven. Het gaat dan ook om een bijzondere activiteit: “We lossen problemen op voor grote producenten van installatieonderdelen. Het komt best wel eens voor dat die producenten bijvoorbeeld achteraf een productiefout ontdekken aan een bepaald onderdeel van een Cv-ketel. Zij schakelen ons dan in en wij schrijven alle mensen met zo’n ketel aan om een afspraak te maken en dat onderdeel te vervangen. Het is nogal een nichemarkt waarin wij ons in de loop van de jaren een behoorlijke bekendheid hebben verworven. Maar dat is een activiteit die we een beetje stil houden, want die producenten willen natuurlijk het liefst zo min mogelijk bekendheid geven aan zo’n fout.”

Waar Wubben wel graag bekendheid aan geeft is het feit dat er bij Oldenhave relatief veel jongeren aan het werk zijn die daarvoor moeilijk aan de slag konden komen. Wubben: “Het voordeel is dat je bij ons op een behoorlijk laag niveau kunt instromen. BBL-trajecten zijn vrij algemeen bekend, maar wat wij doen gaat verder. Jongeren die door allerlei omstandigheden echt helemaal aan de rand van de arbeidsmarkt staan geven wij regelmatig een kans om zich bij ons door te ontwikkelen en vakdiploma’s te halen.”

Dat personeel is tot op heden dus nog steeds voltallig aan de slag gebleven bij de Zutphense installateur, als een van de weinigen in de regio. Wubben: “Ook wij hebben natuurlijk last van de crisis. De prijzen staan erg onder druk en op de werkvoorbereiding wordt bijvoorbeeld vaak beknibbeld, waardoor de tijdsdruk hoog is. De concurrentie is moordend, ik zie de laatste tijd verschillende bedrijven omvallen. Maar tot nu toe hebben we het gelukkig nog weten te redden.” Dat laatste heeft het bedrijf niet te danken aan de (lokale) overheid, iets wat Wubben wel een beetje jammer vind. “We krijgen nooit opdrachten van de gemeente, terwijl het volgens mij wel goed zou zijn als er bij inkoop en aanbesteding van projecten meer gekeken wordt naar het stimuleren van de lokale economie. Wij proberen dat bij de inkoop zelf ook zoveel mogelijk te doen. Ook als het gaat om onze inspanning om jongeren weer aan het werk te krijgen zou de gemeente wellicht een grotere rol kunnen spelen.”

***

Yorrick Roerink (22) uit Warnsveld werkt nu bijna drie jaar bij Oldenhave. Hij volgde een Mbo-opleiding in de beveiliging, maar eigenlijk meer om een diploma te hebben dan omdat hij affiniteit met beveiliging had. Na vijf maanden losse uitzendklussen en vruchteloos solliciteren bleek hij bij Oldenhave aan de slag te kunnen gaan. “Ik wist niet goed wat ik wilde en met solliciteren schoot het ook niet echt op. Ik was dus blij dat ik hier aan de slag kon gaan.”

Na een tijdje meegelopen te hebben met collega’s en eenvoudige montagewerkzaamheden te hebben verricht kreeg Roerink van Oldenhave de kans om zich om te scholen. Inmiddels heeft hij een opleiding voor servicemonteur op Mbo-niveau 3 gehaald, in september gaat hij door op niveau 4. De jonge Warnsvelder rijd nu met een bus het hele land door om storingen te verhelpen en dat bevalt goed. “De techniek zelf vind ik interessant en bovendien is het heel afwisselend werk. Je komt overal en ook het contact met klanten is leuk.” Directeur Hans Wubben is blij dat hij Yorrick een beetje op weg heeft kunnen helpen: “Hij doet het goed, pikte alles ook heel snel op. Het is toch mooi om op deze manier jonge mensen op weg te kunnen helpen.”