Omstreden transporteur vestigt zich in Zutphen

transporteur

Het van ladingdiefstal beschuldigde bedrijf Viking Internationaal Koel- en Vriestransport is volgens het register van de Kamer van Koophandel sinds afgelopen dinsdag gevestigd aan de Schupstoel in Zutphen. Tegen het bedrijf van eigenaar Olaf H. lopen momenteel verschillende aangiften in Nederland en België. Er zou sprake zijn van diefstal van een aantal vrachtladingen met een totale waarde van enkele tonnen. De transporteur was tot voor kort ingeschreven in een bedrijfspand in Papendrecht, maar daar blijkt het bedrijf volgens de verhuurder al een tijd niet meer gevestigd te zijn. Eigenaar Olaf H. bleef onbereikbaar en dus besloot de Kamer van Koophandel dinsdag om het bedrijf over te schrijven naar het Zutphense privéadres van de man.

Eén van de gedupeerde bedrijven is Innova Transport Nederland BV uit Venlo. Directeur Gerard Wigmans: “Wij zijn op 24 maart benaderd door Viking of ze wat voor ons konden vervoeren. Wij hebben ze gecheckt en alles leek in orde. Vorige week donderdag en vrijdag zijn er vervolgens twee vrachten met hout opgehaald. Afgelopen maandag kregen we een telefoontje van onze klant dat de vrachten nooit waren aangekomen.” Ook voor Wigmans bleek het Zutphense bedrijf daarna onbereikbaar te zijn, waarna er aangifte van ladingdiefstal werd gedaan. Welke waarde de vrachten precies vertegenwoordigen houdt hij liever voor zich, “maar daar kan ik iemand wel een jaar voor aan het werk houden.” Wigmans weet van tenminste één collega die onlangs op dezelfde wijze door het bedrijf is gedupeerd.

Het politiekorps Limburg Noord laat weten dat de verschillende aangiften tegen Viking op dit moment landelijk worden verzameld en vervolgens door het Limburgse korps zullen worden beoordeeld en vergeleken. “We gaan kijken naar de overeenkomsten tussen de verschillende aangiften. Voor wat de aangifte in België betreft kan er ook internationale rechtshulp ingeschakeld worden, maar dat moeten we nog bekijken. Vervolgens zullen we met het Openbaar Ministerie in overleg gaan over eventuele strafrechtelijke vervolging.”