Transporteur Viking failliet

EuroZutphen – Het van ladingdiefstal verdachte bedrijf Viking Internationaal Koel- en Vriestransport uit Zutphen is eerder deze week failliet verklaard. Curator mr. Bavo König van Hekkelman Advocaten & Notarissen uit Nijmegen bevestigde dat onlangs tegenover de redactie van website Transport Online. Het faillissement is aangevraagd door Scania, dat nog geld tegoed heeft van Viking.

Curator König is volgens Transport Online een eigen onderzoek gestart en heeft in het kader daarvan contact gehad met Olaf H. Die zou hebben gemeld dat hij min of meer per ongeluk directeur is geworden van Viking en in werkelijkheid niets te maken heeft gehad met de verdachte praktijken. De curator was gistermiddag voor deze krant niet bereikbaar voor commentaar. Het politiekorps in Venlo dat alle aangiften verzameld verklaart dat het al lopende onderzoek naar Viking ondanks het faillissement gewoon door zal blijven gaan.

Enkele weken geleden werd bekend dat er verschillende aangiften wegens ladingdiefstal zijn gedaan tegen het transportbedrijf dat oorspronkelijk in Papendrecht gevestigd was, maar na de aangiften naar het privéadres van directeur Olaf H. in Zutphen verhuisde. Verschillende transportbedrijven werden naar eigen zeggen opgelicht door Viking, dat volgens hen ladingen ontvreemde met een totale waarde van enkele tonnen. Directeur Gerard Wigmans van Innova Transport Nederland BV uit Venlo verklaarde eerder dat Viking twee ladingen hout van het bedrijf ontvreemde. De ladingen werden opgehaald, maar kwamen nooit op de plaats van bestemming aan. Bij een Belgisch bedrijf zou Viking ook twee ladingen hebben ontvreemd: één met bier en één met roestvrij staal.