Verloren generatie: Tweesprong voor solliciterende sollicitatiecoach

Een nieuwe verloren generatie?

Twintigers en dertigers zijn opgegroeid in een tijd van vooruitgang en volwassen geworden in een tijd waarin de bomen niet langer meer tot in de hemel groeien. Hoe beïnvloed de nieuwe economische neergang hun leven en wereldbeeld? Vier portretten van een nieuwe generatie die een weg probeert te vinden in moeilijke economische tijden. Vandaag: Debbie Heijne.

sollicitatiecoach

Rosmalen – Debbie Heijne (38) heeft nog geen moment stilgezeten sinds haar contract ruim een maand geleden afliep. De Brabantse begon voor zichzelf als sollicitatiecoach en blijft ondertussen ook doorzoeken naar een baan in loondienst. Als recruiter kreeg ze drie keer een halfjaarcontract bij haar werkgever in Uden, maar daarna hield het op. Heijne: “Dat snapte ik wel. Ze hadden me anders een vast contract aan moeten bieden, terwijl het de laatste tijd door de crisis steeds slechter ging.”

Na haar Hbo-opleiding facilitair management had Heijne verschillende banen als uitzendconsulent en trainer. In 2006 startte ze haar eigen bedrijfje Kloos Coaching op, waarna ze ruim vijf jaar trainingen, workshops en coachingtrajecten verzorgde. “Maar door de crisis merkte ik dat er wat opdrachtgevers wegvielen. Het waren onzekere tijden en ik miste ook het sparren met collega’s, dus besloot ik om weer in vaste dienst te gaan.” Dat werd dus een baan als recruiter, maar ook daar kwam onlangs een einde aan.

Een dilemma voor Heijne en haar man Bas, die telecom engineer is, want voor het aflossen van de hypotheek van hun koopwoning heeft het stel wel twee inkomens nodig. De twee trouwden in 2004 en kregen samen zoon Niels (7). Heijne: “Omdat ik al eerder ondernemer ben geweest heb ik maar drie maanden recht op WW. Sollicitatieprocedures kunnen lang duren en dus besloot ik ook weer voor mezelf te beginnen. Gelukkig steunt Bas me hierin.”

Heijne merkte dat veel mensen moeite hebben met solliciteren en bedacht dat ze daar met haar ervaring best iets mee kon doen. Zo ontstond het nieuwe concept ‘sollicitatiecoach’. Het zijn spannende tijden, omdat ze nu op meerdere paarden tegelijk gokt. “Ik ben heel druk met mijn blog, social media, netwerken en solliciteren. Het liefste zou ik toch wel weer als zelfstandig ondernemer doorgaan.”

Zie voor meer informatie: www.mijnsollicitatiegids.nl